Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Využijte 5% slevu na vše nezlevněné v obchodě kabelecky.cz. Slevový kód QS6Z36VM

Jaké zavazadlo zvolit pro cestování vlakem a autobusemJaké zavazadlo zvolit pro cestování vlakem a autobusem

Jaké zavazadlo zvolit pro cestování vlakem a autobusem

22. února 2024

Cestování hromadnou dopravou je epizoda sama o sobě, a to teď mluvíme jen o běžné dopravě, kterou využíváme jako každodenní způsob přesunu z místa na místo. Pak jsou tu ale ještě vlaky a autobusy na dlouhých trasách, jejich vybavení a možnosti. Tak jak tedy cestovat vlakem nebo autobusem pohodlně? Jak se na to připravit? Co všechno si vzít sebou? A především do čeho to zabalit?

Cestování hromadnou dopravou už dávno není tím, čím bývalo za dob našich rodičů a prarodičů. Kromě širokého výběru státních i soukromých dopravců si můžeme zvolit i třídu nebo služby. A to nás dělí na tři základní kategorie: ty, kterým vyhovují České dráhy, ty, kteří si oblíbili soukromé společnosti jako Student Agency, a ty, kteří si potrpí na skutečný luxus, jakým je například Orient Express. Ať už vás ale jízdenka bude stát pět set nebo pět set tisíc, všechny spojuje jedno, a to potřeba příručního zavazadla. V tomto případě batohu nebo cestovní tašky.

Batoh nebo taška? Co zvolit pro cestování vlakem a autobusem

Jak pohodlně cestovat vlakem

Při výběru zavazadla pro cestování vlakem, je důležité zvážit vaše individuální potřeby, ale tak trošku i váš styl. Potrpíte si spíše na eleganci a luxusní kožené materiály? Milujete modernu a minimalistické tvary? Nebo Nedáte dopustit a sportovní styl a funkčnost? A hned poté se ujistěte, že vámi vybraný kousek splňuje i další kritéria.

  • Batoh je skvělou volbou pro ty, kteří očekávají náročnější terén a preferují pohodlí i praktičnost. Ideální je tedy na víkendy v přírodě, ale i dobrodružné treky. Mnoho batohů má polstrované ramenní popruhy a bederní pásy pro pohodlné nošení. Je tedy zároveň vhodným řešením i pro ty, které občas tíží bolest zad nebo mají například problémy s držením těla. V neposlední řadě má batoh ještě jednu velkou výhodu, a to obě ruce volné.
  • Cestovní taška je flexibilní a elegantnější volbou. Je tedy vhodná pro všechny, kteří preferují možnost snadného přístupu k obsahu svého zavazadla, ale také mají rádi tento styl. Co se týče cestovních nebo víkendových tašek, v tomto případě vás bude čekat ještě jedno velké rozhodnutí, které ovlivní mnohé, a to výběr materiálu. Ona totiž není taška jako taška, a věřte, že polyesterem a kůží je velký rozdíl.

Podle čeho vybrat cestovní tašku nebo batoh do vlaku

  • Kapacita: Před nákupem zavazadla si pečlivě zvažte, kolik věcí sebou obvykle vozíte, a na jak dlouho vyrážíte. Pokud plánujete delší cestu, je bez debat lepší zvolit dostatečně velký model. Pro kratší výlety nebo pokud preferujete kompaktní možnosti, je vhodnější menší taška či batoh.
  • Vaha: Zkontrolujte i všeobecná pravidla pro zavazadla stanovená dopravcem, se kterým obvykle cestujete. V dnešní době má totiž už i většina vlakových společností omezení váhy a rozměrů zavazadel, a to zejména pokud jde o příruční zavazadla.
  • Bezpečnost: Ochranné a bezpečnostní prvky jsou samozřejmě - u tašky nebo batohu se kterým se budete pohybovat na frekventovaných místech - jednou z priorit. Zaměřte se tedy na zámečky, RFID systémy nebo například vnitřní bezpečnostní kapsičky.
  • Komfort: Vzhledem k tomu, že na vlakových nádražích vás dost možná čeká i nějaké to stání nebo přecházení, je důležité zvolit zavazadlo, které je snadné nosit a manipulovat s ním.
  • Materiál: Zkontrolujte, zda je vaše zavazadlo vyrobeno z odolného a kvalitního materiálu, který ochrání vaše věci během přepravy. Zároveň ale berte ohled i na váš vlastní styl a módní preference. Přece jen, jedná se o poměrně hodně viditelný módní doplněk.

Jak pohodlně cestovat autobusem

Cestování autobusem je jedním z nejpopulárnějších způsobů dopravy pro krátké i dlouhé vzdálenosti. Ať už jste na cestě do práce, na víkendový výlet nebo na delší dovolenou, vybírání správného zavazadla může zásadně ovlivnit pohodlí vaší cesty.

  • Batoh: Batoh je často ideální volbou pro cestování autobusem, zejména pokud se chystáte na delší výlety. Nabízí pohodlné nošení na zádech a umožňuje vám snadný přístup ke svým věcem i když sedíte na sedadle. Polstrované ramenní popruhy a další prvky navíc podstatně zvyšují pohodlí.
  • Cestovní taška: cestovní nebo víkendová taška je vhodná pro ty, kteří potřebují design a objemnější zavazadlo. Nabízí více prostoru a často mají různé kapsy pro uspořádání věcí. Jsou tedy skvělou volbou na služební cesty, víkendy s přáteli, ale i sólo cesty.

Podle čeho vybrat cestovní tašku nebo batoh do autobusu

  • Velikost: Před nákupem zavazadla si promyslete, kolik věcí budete potřebovat. Delší cestování vyžaduje zavazadlo s dostatečnou kapacitou. Pro kratší výlety stačí menší zavazadlo, abyste minimalizovali přebytek nevyužitého místa.
  • Manipulace: Při cestování autobusem je obzvláště důležité, aby vaše zavazadlo bylo snadno manipulovatelné, zejména pokud často přestupujete nebo máte více zavazadel. Zvolte tedy tašku nebo batoh s ergonomickými úchyty nebo kvalitními a pohodlnými popruhy, abyste snížili zátěž při přenášení po nádražích a autobusových stanicích.
  • Bezpečnost: Zkontrolujte, zda má vybrané zavazadlo i dostatečné zabezpečení proti krádeži a ochranu vašich věcí. Vyberte tedy takové, které je vyrobené z odolného materiálu, který dokáže odolat opotřebení a poškození během manipulace v autobusech a na nádražích, a zároveň disponuje ochrannými prvky.

Nejlepší materiály cestovních batohů a tašek

Pokud už jste se rozhodli pro druh i velikost, zaměřte se na materiál, který pro vás bude praktický, ale i hezký na pohled. nezapomeňte při tom, že přírodní kůže je symbolem vysoké elegance, ale náročnější na údržbu. Naopak syntetické materiály jsou na údržby pohodlnější, ale pro některé možná nebudou tak designově přívětivé.

Cestovní tašky z přírodní kůže

Cestování je dobrodružství plné nových zážitků a objevů, a pro mnohé z nás je důležité mít s sebou spolehlivé a stylové zavazadlo. Jednou z nejtrvanlivějších a nadčasových možností jsou cestovní tašky vyrobené z přírodní kůže. Jejich přirozený matný povrch a bohatá barva dodávají každému kusu unikátní vzhled, který se s časem ještě zlepšuje a získává na osobitosti. Přírodní kůže je známá i svou trvanlivostí a odolností. Tyto cestovní tašky jsou tak schopny odolávat náročnějším podmínkám, a díky své odolnosti jsou investicí na dlouhá léta. V neposlední řadě jsou cestovní tašky z přírodní kůže také ekologicky přijatelnější alternativou. Kůže je biologicky odbouratelný materiál a dnenší zpracování je zároveň šetrnější k životnímu prostředí.

Cestovní tašky z umělé kůže

Tašky z umělé kůže jsou praktickou a stylovou volbou pro moderní cestovatele. I když není tak trvanlivá jako přírodní kůže, umělá kůže je stále poměrně odolný materiál. Další velkou výhodou je snadná údržba. K čištění tašky stačí použít vlhkou houbu nebo měkký hadřík s mýdlovou vodou. Navíc, umělá kůže není náchylná k praskání a je voděodolná, což usnadňuje snadnější čištění. Umělá kůže zároveň nabízí širokou škálu barev, vzorů a textur, což umožňuje výběr tašky, která nejen splňuje vaše praktické potřeby, ale také ladí s vaším osobním stylem.

Cestovní tašky z polyesteru

Cestovní tašky z polyesteru jsou skvělou volbou pro cestovatele, kteří hledají lehké, odolné a praktické zavazadlo. Polyester je lehký materiál, což z něj činí ideální volbu pro náročnější cesty nebo outdoorové zážitky. Cestovní tašky z polyesteru jsou také snadno přenosné a minimalizují celkovou váhu, což je velkou výhodou například i při leteckých cestách s omezeným váhovým limitem. Polyester je ale známý především svou odolností a trvanlivostí. Cestovní tašky z polyesteru jsou tak schopny odolávat náročným podmínkám cestování, jako jsou pády, odřeniny a vlhkost, což z nich činí spolehlivý společník pro vaše dobrodružství. Mnoho polyesterových tašek je v dnešní době zároveň vybaveno voděodolným povrchem, který chrání vaše věci před deštěm a vlhkostí.

Turistické batohy z přírodní kůže

Hledáte skutečně stylového společníka na kratší cestu autobusem, který poslouží jako příruční zavazadlo, ale například zároveň i módní doplněk na celodenních výletech? Potom se poohlédněte po designovém koženém batohu. Turistické batohy z přírodní kůže vám dodají šmrnc a eleganci. Jejich přirozený matný povrch a struktura vytvářejí luxusní vzhled, který s časem ještě získá na osobitosti. A, přestože jsou určeny primárně pro cestování, batohy z přírodní kůže jsou také skvělým doplňkem pro každodenní použití. Jejich univerzální design a odolnost umožňují snadné přizpůsobení různým situacím a prostředím.

Turistické batohy z umělé kůže

Turistické batohy z umělé kůže jsou praktickou volbou pro moderní cestovatele a stávají se čím dál více populární volbou. Jsou totiž obvykle lehčí než batohy z přírodní kůže, což usnadňuje jejich nošení například během dlouhého nošení. Umělá kůže je také snadno čistitelný materiál, který lze jednoduše otřít vlhkým hadříkem nebo umýt vodou a mýdlem. V neposlední řadě je výhodou i jejich cenová dostupnost. Jsou totiž obvykle levnější než ty z přírodní kůže, což je dělá ideální volbou pro všechny, kteří nechtějí investovat větší částky.

Turistické batohy z polyesteru

Turistické batohy z polyesteru jsou skvělou volbou pro každého dobrodruha, který hledá lehké, odolné a praktické zavazadlo pro své turistické výpravy. Mnoho turistických batohů z polyesteru je vybaveno voděodolným povrchem, který chrání vaše vybavení před deštěm a vlhkostí. Batohy z polyesteru jsou zároveň k dispozici v široké škále barev i tvarů, a to vám umožní vybrat si takový batoh, který nejen splňuje vaše praktické potřeby, ale také ladí s vaším osobním stylem.

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a láska k módním doplňkům se u ní začala projevovat již v dětství, kdy s chutí upravovala a přešívala každý kousek, který nabízela ranná devadesátková móda. Orientuje se především na psaní článků, ale také e-booků a její největší módní inspirací jsou Francie a Skandinávie.

Nahoru

Podrobné nastavení

Co jsou cookies?

Soubory cookie jsou používány zejména k analýze údajů o uživatelích webu, k zobrazování personalizovaného obsahu, ke zlepšení funkčnosti webových stránek a v neposlední řadě ke zlepšení zážitku návštěvníků tohoto webu.

  • Nutné cookies

    Nutné cookies jsou nezbytné pro správné fungování a zobrazení webu i aplikací. Webová stránka bez nich nemůže fungovat. Ve většině případů jsou přednastaveny jako odezva na akci, kterou uživatel již provedl, jako například přihlašování, bezpečnostní nastavení nebo třeba vyplňování formulářů.

  • Preferenční cookies

    Preferenční cookies usnadňují uživatelům webu například vyplňovaní formulářů, neboť si pamatují jejich preference a není je tak nutné opakovaně vyplňovat. Preferenční cookies nejsou pro chod webu nezbytné a lze je tedy odmítnout. Jejich povolení však uživateli výrazně zjednodušuje a zpříjemňuje používání tohoto webu.

  • Analytické cookies

    Analytické cookies slouží tvůrcům webu k tomu, aby měli dostatečných přehled o využívání webu a s tím související možnost jej neustále zdokonalovat. Díky nim tak mají tvůrci přehled o tom, které stránky a funkcionality návštěvníci nejvíce využívají. Povolení těchto cookies však není pro uživatele nezbytné.

Nastavení cookies

Soubory cookie jsou používány zejména k analýze údajů o uživatelích webu, k zobrazování personalizovaného obsahu, ke zlepšení funkčnosti webových stránek a v neposlední řadě ke zlepšení zážitku návštěvníků tohoto webu.

Přijmout Nastavení