Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Využijte 5% slevu na vše nezlevněné v obchodě kabelecky.cz. Slevový kód QS6Z36VM

Jak vybrat správnou pánskou taškuJak vybrat správnou pánskou tašku

Jak vybrat správnou pánskou tašku

3. března 2024

Naším novým objektem zájmu se stála pánská taška. Tedy konkrétně dokonale sedící a slušivá pánská taška. Výběr je totiž dnes široký, ale ta pravá je jen jedna. Drsní, ale správní muži, dnešní nekompromisní svět, každodenní výzvy, časově náročná práce a hlavně originální styl. To vše je doménou dnešní doby. S námi se s tím vším poperete poměrně snadno. A ještě navíc s úsměvem na rtech, klidem a suverenitou.

Široký sortiment pánských tašek v kamenných prodejnách i na e-shopech vede ve většině případů jen ke zmatku a nerozhodnosti. A je stále těžší najít tu pravou tašku, která se bude hodit k vašemu individuálnímu stylu. Jak tedy vybrat tašku jednoduše, rychle a správně? A jak se orientovat ve střizích, materiálech a designech, aby padly i k vašemu konkrétnímu módnímu vkusu?

Jak vybrat správnou pánskou tašku

Na co se při výběru pánské tašky zaměřit

U každé tašky je nejdůležitější kvalita materiálu, ze kterého je vyrobená. Dále se zaměřte na kování a úpravu. Velmi důležité je to, jak jsou zpracované zipy, spony i zámečky. Toto vás pojistí před nepříjemnými poruchami po nákupu. Pečlivě si prohlédněte také materiál podšívky. Ten ovlivňuje komfort při používání. Pánská kožená taška musí být i pohodlná. Proto je třeba obrátit pozornost na ramenní popruh a ucha, pokud je taška má. Při volbě barvy je dobré vycházet z toho, jaké nosíte oblečení a styl. K modrým oblekům nebo džínům se budou hodit hnědé kožené tašky, zatímco k černým oblekům jsou ideální tašky stejné barvy. Kromě oblečení radíme brát v potaz barvu vaší obuvi. A jako poslední je tu tvar. Nejčastější jsou horizontální a vertikální formáty. Vertikální tašky se skvěle hodí pro přenos menšího počtu věcí, zpravidla bývají docela tenké a mají velký počet doplňkových kapes. Horizontální tašky jsou více univerzální. U nich se obvykle odlišují dva druhy, a to přes rameno a business typ, které se jeden od druhého liší základním způsobem nošení a stylem.

Druh pánské tašky

  • Kožené brašny: Zvolte velikost, funkce a styl pánské kožené brašny. Například, pokud máte rádi klasiku, můžete vybrat italskou koženou brašnu velké nebo střední velikosti. Pokud máte rádi množství kapes jak uvnitř, tak zvenku, budou se k vám výborně hodit kožené brašny ve vintage stylu. berte v potaz i to, jak dobře kožená brašna drží tvar, a jak pevně se uzavírá
  • Business tašky: Promyslete, co se vám líbí, a jaký styl je pro vaši práci nejvíce vyhovující. Můžete vsadit na klasickou, konzervativnější tašku nebo něco smělejšího. Poté si ujasněte, jaké funkce od ní očekáváte. Možná potřebujete menší koženou tašku pro každodenní věci a doklady nebo vám bude lépe vyhovovat univerzální pánská kožená taška, do které vejde střední notebook a větší množství papírů.
  • Tašky přes rameno: V tomto případě jako první zvolte velikost a tvar. Můžete vybrat jak vertikální, tak horizontální tašku přes rameno. Volte vertikální typ pánské tašky přes rameno, pokud v ní budete nosit menší počet věcí a pokud se ceníte vlastní komfort. Pokud ale se sebou nosíte objemné věci, volte horizontální typ.
  • Taška na notebook: Pokud vybíráte tašku přímo na notebook, první, na co byste se měli zaměřit při výběru, je úhlopříčka obrazovky nebo délkové rozměry vašeho notebooku. Taška musí být trochu větší než samotný notebook, aby byl z jedné strany dobře zafixován, a z druhé nezbývalo mnoho volného místa uvnitř oddílu. Zároveň myslete i na nabíječku a další doplňky.
  • Cestovní tašky: V případě, že vybíráte větší cestovní nebo víkendovou tašku, nejprve zhodnoťte objem věcí, které by se do ní měly vejít. Popřemýšlejte, jak ji budete nosit (zda přes rameno nebo za ucho), a přitom myslete i na svůj vlastní komfort.

Materiál pánské tašky

  • Přírodní kůže: Kůže je klasickým materiálem pro pánské tašky a nabízí vynikající odolnost a eleganci. Existuje mnoho typů kůže, včetně hladké, semišové nebo broušené. Tašky z pravé kůže jsou obvykle odolné vůči opotřebení a nabízejí vysokou trvanlivost.
  • Syntetická kůže: Umělá kůže je obvykle snadnější na čištění a udržování. K odstranění nečistot stačí použít vlhký hadřík. Pro ty, kteří se zajímají o udržitelnost, může být syntetická kůže považována za ekologickou alternativu k pravé kůži, protože není vyrobena z kožních materiálů.
  • Nylon: Nylonové tašky jsou lehké a voděodolné, což je činí ideální volbou pro muže, kteří například často cestují nebo potřebují doplněk pro sportovní aktivity. Nylonové tašky jsou často vybaveny mnoha kapsami a při správné péči mohou vydržet celá léta.
  • Canvas: Plátěné tašky jsou odolné a mají neformální vzhled, který je ideální pro každodenní nošení. Jsou lehké a snadno se čistí, což je dělá populární volbou pro každodenní použití.
  • Polyester: Polyesterové tašky jsou cenově dostupné a nabízejí dobrý poměr odolnosti a hmotnosti. Jsou také často dostupné v různých stylech a vzorech a velmi oblíbené u návrhářů, kteří se zaměřují na moderní a minimalistickou módu.
  • Kombinace materiálů: Některé tašky kombinují různé materiály, jako je kůže s nylonem nebo plátnem, aby poskytly optimální kombinaci stylu a funkčnosti. Tyto tašky mohou nabízet jedinečný vzhled a vlastnosti, které spojují nejlepší vlastnosti více materiálů.

Design pánské tašky

  • Městský minimalismus: Pro muže, kteří preferují čisté linie, jsou tu tašky v minimalistickém stylu. Ty často kombinují jemné detaily s praktickými funkcemi a jsou velmi univerzální.
  • Vintage elegance: Pro ty, kteří milují klasický nebo retro styl, jsou tu vintage doplňky. Kožené tašky s retro designem nebo výraznějšími kovovými prvky přinášejí do módního světa nádech elegance a nostalgie. A jsou skvělou volbou pro muže, kteří chtějí vyzařovat unikátní styl a šarm starých časů.
  • Sportovní styl: Pro aktivní muže jsou k dispozici tašky s moderním sportovním designem. Ty bývají doplněny funkčními prvky, jako voděodolné materiály, odolné zipy a polstrování pro ochranu elektroniky. A jsou tak ideální pro sportovní aktivity i každodenní nošení.
  • Streetwear look: Inspirace pouliční módou se projevuje i v designu pánských tašek. Doplňky s hravými vzory, barevnými kontrasty a moderními materiály dnes oslovují všechny generace mužů, kteří chtějí vyjádřit svou individualitu a kreativitu.
  • Luxusní vzhled: Muži s náročným a high street stylem mohou vsadit na tašky od renomovaných designérů. Ty často kombinují prvotřídní materiály s precizním řemeslným zpracováním a nabízejí nejen funkčnost, ale i exkluzivitu a eleganci.

Jak vybrat správnou pánskou tašku

Top značek pánských tašek

Pánské tašky jsou dnes více, než jen místem pro uložení osobních věcí. Staly se módním vyjádřením osobního stylu i vkusu. A při jejím výběru je důležité zvážit nejen funkčnost, ale také kvalitu značky. Samozřejmě můžete vsadit na jistotu a vybrat vaši novou tašku u značek jako Burberry, Emporio Armani, Bugatti nebo zara. Také ale můžete tentokrát vsadit na možná méně známé, ale originálnější kousky.

Pánské kožené tašky Hexagona

Hexagona používá pouze nejkvalitnější kožené materiály pro výrobu pánských tašek. Od pravé hovězí až po telecí kůži a elegantní semiš. Každý kus materiálu je pečlivě vybrán pro svou odolnost, měkkost a přirozenou krásu. Pánské tašky Hexagona vyrábí i s ohledem na detail, kvalitu a dlouhou životnost a funkčnost tašky. A nejen to. Ani jejich design není opomíjen. Je elegantní a nadčasový. Čisté linie, minimalistické detaily a sofistikované barvy dělají z každé tašky módní vyjádření vkusu a stylu muže.

Pánské tašky z umělé kůže Calvin Klein

Tašky Calvin Klein se obvykle vyrábí z umělé kůže, což je ekologicky šetrnější alternativa. Konkrétně CK svou syntetickou kůži totiž dělá z recyklovaných materiálů a přírodních rostlinných vláken, což snižuje negativní dopady na životní prostředí. A bez ohledu na to, zda hledáte tašku pro každodenní nošení do práce nebo na volný čas, tato americká klasika nabízí širokou škálu stylů, které je vyhovující snad pro všechny příležitosti, a to díky minimalistickému a čistému designu. V neposlední řadě je značka Calvin Klein symbolem jisté prestiže. Jejím nákupem si tak domů pořídíte kousek, kteří každý zná a mnoho lidí obdivuje.

Pánské tašky z polyesteru Enrico Benetti

Enrico Benetti je značka, která se specializuje na módní doplňky a cestovní zavazadla pro moderní muže. Jedním z klíčových materiálů, které Enrico Benetti používá při výrobě svých pánských tašek, je kromě kůže i polyester. Ten propojuje praktičnost a funkčnost s moderním designem a přijatelnou cenou. Polyester je lehký a odolný materiál, což činí tašky od Enrico Benetti ideálními pro každodenní nošení. tašky jsou tak dostatečně pevné, aby vydržely náročné podmínky každodenního života, a zároveň dostatečně lehké, aby byly pohodlné na nošení po celý den.

Pánské nylonové tašky Fagola

Pánské nylonové tašky Fagola spojují praktičnost, moderní design a odolnost vůči počasí, což je dělá ideálními doplňky pro cestování i volný čas. Bez ohledu na váš životní styl nebo potřeby, Fagola nabízí sortiment tašek, který vám pomůže zůstat organizovaným a stylovým v každé situaci. Fagola také nabízí širokou škálu stylů, aby vyhověla různým potřebám a preferencím zákazníků. Od klasických aktovek až po moderní crossbody tašky a sportovní etue, každý muž si tu jistě vybere tu, která mu vyhovuje nejlépe.

Kateřina Rázlová

Psaním se zabývá od roku 2016 a láska k módním doplňkům se u ní začala projevovat již v dětství, kdy s chutí upravovala a přešívala každý kousek, který nabízela ranná devadesátková móda. Orientuje se především na psaní článků, ale také e-booků a její největší módní inspirací jsou Francie a Skandinávie.

Nahoru

Podrobné nastavení

Co jsou cookies?

Soubory cookie jsou používány zejména k analýze údajů o uživatelích webu, k zobrazování personalizovaného obsahu, ke zlepšení funkčnosti webových stránek a v neposlední řadě ke zlepšení zážitku návštěvníků tohoto webu.

  • Nutné cookies

    Nutné cookies jsou nezbytné pro správné fungování a zobrazení webu i aplikací. Webová stránka bez nich nemůže fungovat. Ve většině případů jsou přednastaveny jako odezva na akci, kterou uživatel již provedl, jako například přihlašování, bezpečnostní nastavení nebo třeba vyplňování formulářů.

  • Preferenční cookies

    Preferenční cookies usnadňují uživatelům webu například vyplňovaní formulářů, neboť si pamatují jejich preference a není je tak nutné opakovaně vyplňovat. Preferenční cookies nejsou pro chod webu nezbytné a lze je tedy odmítnout. Jejich povolení však uživateli výrazně zjednodušuje a zpříjemňuje používání tohoto webu.

  • Analytické cookies

    Analytické cookies slouží tvůrcům webu k tomu, aby měli dostatečných přehled o využívání webu a s tím související možnost jej neustále zdokonalovat. Díky nim tak mají tvůrci přehled o tom, které stránky a funkcionality návštěvníci nejvíce využívají. Povolení těchto cookies však není pro uživatele nezbytné.

Nastavení cookies

Soubory cookie jsou používány zejména k analýze údajů o uživatelích webu, k zobrazování personalizovaného obsahu, ke zlepšení funkčnosti webových stránek a v neposlední řadě ke zlepšení zážitku návštěvníků tohoto webu.

Přijmout Nastavení